Om FERLE

FERLE er specialister i narkotikatestning samt implementering af rusmiddelpolitik på virksomheder. FERLE er et nordisk selskab, som blev grundlagt i 1995.

FERLE har siden 1995 beskæftiget sig med udarbejdelse og implementering af rusmiddelpolitik på virksomheder i Danmark og Sverige. Ferle har i dag over 1200 kunder i Norden indenfor mange forskellige segmenter, bl.a. behandlingshjem, metadonklinikker, militær, kriminalforsorg, politi, virksomheder, kommuner, skoler, sygehuse, laboratorier og psykiatriske afdelinger.

På vores klinikker udføres alle typer af rusmiddelanalyser (alkohol– og narkotikatestning). Udover at udføre testningen på klinikkerne, tilbyder vi også at køre ud lokalt i hele Danmark og varetage opgaven. FERLE er registreret i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Vores diagnostiske tests er nøje udvalgt, for at kunne dække de mange forskellige behov som findes på markedet. Alle produkter er CE mærkede, samt kvalitetskontrolleret hos både producent og FERLE. Vores kvalitetskontrol består af flere led og opfylder standarderne indenfor narkotikatest. Læs mere om vores kvalitetskontrol af narkotikatests her

Projekter

1998-2001 Trafiktestning i EU og Danmark
I perioden 1998-2001 deltog FERLE, i EU´s ROSITA projekt om udvikling og afprøvning af narkotikatester for testning af trafikanter. FERLE deltog i afprøvningerne i Norge og Finland, i samarbejde med politi og Retsmedicinsk Institut.

Samtidig i år 2000, indgik FERLE i en dansk undersøgelse af 1.000 bilister, om indtag af narkotika og medicin. Det var i et samarbejde med Danmarks Transportforskning, Holstebro politikreds og Retskemisk Afdeling under Retsmedicinsk Institut i København.

2003 Samarbejde med det svenske Tullverket
Det svenske Tullverket anvendte bl.a. FERLEs NanoSticka® test til at foretage afprøvninger med på deres laboratorium. NanoSticka® blev holdt op mod egentlige test til testning af substanser og blev vurderet på anvendelighed, sikkerhed og kvalitet. Resultatet af afprøvningerne viste at multitesterne NanoSticka® var de bedste første kontrols test med ukendt substans, og at testerne var hurtige, anvendelige og gav et sikkert resultat.

2003 Uddevalla laboratorium kvalitetskontrol
Nordens første akkrediterede laboratorium kontroller grænseværdierne i forhold til det oplyste.
Rapportens konklusion medførte at vi indførte lot-kontrol med pos/neg. Kontroller, selvom vi kom bedst ud afprøvningen.

2007 Testning af værnepligtige med pupillometer
I 2007 havde Ferle en afprøvning af et pupillometer på Varde Kaserne, hvor de værnepligtige blev testet for narkotika og alkohol. Igennem de 20 år har der været mange forskellige projekter, ofte i samarbejde med offentlige institutioner, som f.eks. Universitetssygehuse og CBS.

2012 Samarbejde med Region Syddanmark
Udvikling af nye parametre og levering af tester til familieambulatorier i Region Syddanmark. Formål at teste gravide for misbrug af narkotika, medicin og alkohol, således at udsatte mødre kan tilbydes rådgivning via familieambulatorierne.

2016 Giftlinien tester på Roskilde Festival
Levering af tester for nye parametre til Giftlinien, som skulle teste urinen på Roskilde festivalen. Formålet var at se om den Europæiske trend omkring efterspørgsel efter nye ”stoffer” kunne spores her.

Kontakt

FERLE ApS
Nordre Strandvej 119 F
DK-3150 Hellebæk

Telefon +45 49 70 78 00

E-mail info@ferle.dk