Opiattestning

Heroin, morfin og kodein.

En narkotest for Opiater detekterer både morfin, heroin og kodein, samt deres metabolitter. På skemaet nedenunder ses de forskellige metabolitveje og hvad der udskilles i urinen.

Opiaters omdannelse

Kodein skal give et positivt resultat på opiat-testen, da kodein ER en opiat. Cirka 10% af Kodein omdannes til morfin i kroppen (metaboliserer). Dette har ingen betydning for narkotesten, men når prøven sendes til konfirmatorisk analyse på laboratorium, vil man se værdier både på kodein og morfin i forholdet 1:10. Kodein har en halveringstid på 3,5 timer. Ved normal dosering vil kodein være ude af kroppen efter ca. 2 døgn.

Heroin omdannes efter få minutter til 6-acetyl-morfin og derefter til morfin.

Valmuefrø / Blå birkes kan give positivt resultat på opiat-testen da disse indeholder små mængder morfin og kodein. Birkes kan give et positivt resultat på opiat-testen i op til ca. 10 timer. Problemstillingen har været kendt længe, også af dem som skal testes, derfor skaber det en vis usikkerhed i forbindelse med test for morfin. Ferle Produkter lancerede derfor for nogle år tilbage en opiat-test med en grænseværdi på 2000 ng/ml (normalt ligger den på 300 ng/ml). Testen med den høje grænseværdi, eliminerer muligheden for at være positiv alene grundet blå birkes. Denne test ligger på NanoSticka multitest (varenummer 200-35) og som singletest (varenummer 200-45). Begge opiat-test kan bestilles her

Hostesaft af forskellig art, indeholder morfin el. udtræk fra opium og vil i visse tilfælde give et positivt resultat på en opiat-test.